van der Horst

WRC: Munster in schoot van Hyundai Junior programma naar WRC2

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster maakt dit jaar deel uit van het Junior Driver programma van Hyundai Motorsport. Dat laat hem toe om zijn pijlen dit jaar te richten op een buitenlandse campagne in WRC2. "België kan later nog", aldus Munster aan autosport.be.
De oudste van de gebroeders Munster kan dus verder groeien in de schoot van Hyundai Motorsport. Hij maakt nog altijd deel uit van het juniorprogramma, net zoals de Ier Josh McErlean en de Fransman Nicolas Ciamin, wat niet betekent dat hij daarmee officieel piloot is, zoals Teemu Suninen. "We moeten nog steeds op zoek naar een groot deel van de middelen voor mijn programma dat voornamelijk zal bestaan uit enkele manches in WRC2 met een wagen van ons familieteam", waarmee Munster verwijst naar het BMA-team van zijn vader. "Hyundai biedt wel materieel, financiële steun, onderdelen, ingenieurs, ... Het programma kan aangevuld worden, afhankelijk van de resultaten."

Kroatië wordt de volgende wedstrijd. "We moeten nog uitmaken of we naar Estland en Finland gaan, die ik al ken, of naar Portugal en Sardinië waar ik enkele nieuwe wedstrijden kan toevoegen aan mijn CV, hopende op goede resultaten en bijkomende hulp van Hyundai in het tweede deel van het seizoen", zei hij aan La Dernière Heure en bevestigde hij inmiddels aan autosport.be.

In België staat Ypres, dat deel uitmaakt van het WRC2-kampioenschap, uiteraard ook op het programma. Ook de Condroz komt erbij met steun van de importeur. "Daar kan eventueel Spa nog bij komen", vertelt hij. 

Nadat hij vorig jaar nipt naast de Belgische titel greep, opteert Munster nu toch voor een seizoen WRC2. "Die trein passeert maar één keer en ik moet het nu proberen. België kan later nog", besluit hij.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 7 maart 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons