van der Horst

WRC: Munster laat Zweden links liggen

Grégoire Munster - Skoda Fabia
Grégoire Munster - Skoda Fabia
De Rally van Zweden zal het moeten doen met een Belgisch duo minder. Grégoire Munster en Louis Louka zullen volgende week niet deelnemen aan de geteisterde tweede WK-manche.
Voorlopig laat Zweden Munster koud. De Belg wou ervaring opdoen op sneeuw en op nagelbanden maar de weersomstandigheden laten het niet toe. "Er is veel kans dat enkele proeven zullen verreden worden op onverhard", aldus Munster nadat gisteren bekend raakte dat de rally al van 300 naar 180 wedstrijdkilometers is herleid.

"In die omstandigheden zou het opdoen van ervaring fors verminderen. Daardoor verkiezen we ons toegewezen budget te sparen voor een andere rally", aldus Munster die nog ingeschreven stond met de Skoda Fabia.

Vader Bernard gaf in La Dernière Heure mee dat het ook weinig zin heeft om in de sporen te gaan rijden. Wellicht zal de zachte ondergrond snel schade oplopen waardoor de latere starters in sporen zullen terechtkomen. Alles blijft voorlopig in de voorwaardelijke wijs, want de weersomstandigheden zullen straks alles bepalen.

Eerstvolgende afspraak wordt de rally van Haspengouw, eind deze maand in Landen.

Foto: BMA



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 5 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons