van der Horst

WRC: Nachtmerrie herhaalt zich voor Hyundai en Tänak, Ogier neemt over

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Het mag niet zijn voor Ott Tänak en Hyundai. In het slot van de ochtendlus op zaterdag in de Rally van Sardinië, de vijfde manche van het WRC, moest de Est net als in Portugal opgeven als leider. Sébastien Ogier neemt de kop over.
Ott Tänak - Hyundai i20
Ott Tänak - Hyundai i20
Ott Tänak (Hyundai) toonde absoluut meesterschap in de Rally van Sardinië, maar het drama van Portugal herhaalt zich. De Est moest weerom als leider zijn Hyundai op kant zetten. Hij raakte op de slotproef een grote steen die in de rijlijn was gegooid door een voorganger en brak de ophanging. Een domper voor de Est die net begonnen was aan het controleren van de wedstrijd, en een nieuwe domper voor Hyundai die Toyota opnieuw een goede zaak ziet doen met twee Yarissen op het virtuele podium.

Sébastien Ogier (Toyota) ging zaterdagochtend vlot voorbij Dani Sordo (Hyundai) en komt op kop van de wedstrijd. De Spanjaard volgt inmiddels op 17.5 seconden en bevindt zich in dezelfde catch22 als in Portugal. Sordo zal opnieuw moeten denken aan de merkenpunten en eerder kijken naar Elfyn Evans (Toyota) die als derde volgt dan naar de koppositie van Ogier. Gelukkig zit Thierry Neuville (Hyundai) ook nog in de strijd. De Belg doet zijn uiterste best om de Brit bij te benen en houdt de achterstand op acht tellen. Hij hoeft wel geen rekening meer te houden met Takamoto Katsuta (Toyota) die een verzameling lekke banden wist aan te leggen zaterdagochtend.

De top acht wordt gevuld door de leiders in WRC2, met Mads Ostberg op kop, gevolgd door Jari Huttunen en de leider in WRC3, de Fransman Yohan Rossel.

Deze middag volgen nog eens vier slopende proeven.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons