van der Horst

WRC: Neuville als nipte leider naar Zuid-Amerikaans tweeluik

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Het WRC staat voor een boeiend tweeluik met de manches in Argentinië en Chili. Thierry Neuville mag als winnaar van de Tour de Corse als redelijk onverwachte leider naar de pampas en de condors. De vraag is wie als leider straks terug naar Europa komt?
Na het verrassende slot in Corsica moet Thierry Neuville als leider naar Zuid-Amerika, te beginnen in Argentinië. Iets waar hij enkele weken wellicht niet op had gerekend en evenmin had voor getekend, want Sébastien Ogier en Ott Tänak staan nog iets te krap in de WK-tussenstand. De kans dat Neuville ook als leider naar Chili mag lijkt onbestaande, want de Belg moet straks opnieuw gaan vegen waar Sébastien Ogier en vooral Ott Tänak kunnen van profiteren. De Belg telt nu 82 punten. Dat zijn er twee meer dan Ogier en vijf meer dan Tänak, een voorsprong die als opener moeilijk te verdedigen is. Echter, mits wat geluk kan Neuville in Chili misschien weer profiteren van een betere startpositie. Onbelangrijk wordt het tweeluik niet, want eens terug zitten het WRC-kampioenschap al bijna halfweg.

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Neuville kan rekenen op Dani Sordo en Andreas Mikkelsen die terug van de strafbank mag komen. Ogier kan terug rekenen op Lappi die door zijn startpositie de Fransman van dienst zou kunnen zijn na een moeilijk seizoensbegin. Bij Ford zitten ze een goede flow. Elfyn Evans mag zich de morele winnaar noemen van de Tour de Corse en komt in Argentinië op terrein waar hij al eens in een winnende positie lag, terwijl Teemu Suninen de pechvogel van zich lijkt afgegooid  te hebben, ergens tussen Ajaccio en Bastia. Toyota rekent opnieuw op hun sterke blok met Jari-Matti Latvala, winnaar in 2014, Kris Meeke, winnaar in 2015 en Ott Tänak, winnaar in 2018.

De strijd begint donderdag al op de shakedown in Villa Carlos Paz, waar 's avonds ook een showproef op het programma staat. De rally telt achttien slopende KP's met op de openingsproef en Parque Tematico bitter weinig showkilometers. Na 347,5 kilometer zal de winnaar gekend zijn. Er is een uurverschil van vijf uur. De afsluitende Power Stage van El Condor is zondag om 17.18 uur Belgische tijd.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 24 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons