van der Horst

WRC: Neuville bijt in het stof

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville beet vrijdagochtend letterlijk en figuurlijk in het stof in Sardinië. De Belg kreeg eens te meer af te rekenen met pech en is nu pas negende, op 2 minuten van koplopers. Enige plus, is dat Kalle Rovanperä pas achtste is op dit moment. De jongste weken liet Neuville vaak zijn emoties zien, maar vrijdagmiddag oogde hij bijzonder gelaten.
"Eerlijk, ik weet niet wat er gebeurd is. We verloren de achterwielaandrijving en moesten de hele proef door met de voorwielaandrijving. Ik heb niet meer precies gekeken wat het probleem is, maar de aandrijfas is gebroken", aldus Neuville die duidelijk geen energie meer wou steken in de wagen, kort voor de lange servicebeurt in Alghero.

"We zitten nu op twee minuten van de koplopers, dus ik zie niet in hoe we hieruit kunnen opveren. Alles zit vooraan op een paar seconden. Voor ons is het "game over" dit weekend. Het was niet ruw, geen stenen, ... We hadden een goede, propere rit,... Maar op een asfaltstuk, tijdens het remmen, sloeg de wagen plots weg. Dit was nochtans een proef die mij, maar ook Dani (Sordo), goed ligt", aldus Neuville. De Belg moest vandaag een goede positie zien te verwerven om morgen later de baan op te mogen. In deze positie oogt de situatie eerder uitzichtloos.

En ook al leidt Tänak, ook hij lijdt. De Est wou niet in zijn kaarten laten kijken tijdens de regroup, maar gaf aan dat hij verschillende kleine probleempjes heeft.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 3 juni 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons