van der Horst

WRC: Neuville blijft derde, Rovanperä winstklaar

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä is in de Rally van Estland nog 26 kilometer verwijderd van een plaats in de geschiedenisboeken. De Fin wordt straks, zonder ongelukken, de jongste WRC-winnaar ooit met zijn 20 jaar en tien maanden. Thierry Neuville is op weg naar een podiumplaats.
Kalle Rovanperä (Toyota) drukte zondagochtend niet meer door. De jonge Fin toont zich nu al volwassen genoeg om de rally te controleren richting zijn eerste WRC-overwinning, als jongste ooit! Hij zal daarmee zijn teambaas Jari-Matti Latvala van de troon stoten. Rovanperä zal zijn land ook een eerste overwinning schenken sinds eind 2018, toen Latvala won in Australië.

En toch breidt de Fin zijn voorsprong nog verder uit op Craig Breen (Hyundai). De Ier laat een beetje begaan en lijkt zichzelf in een positie te brengen om zich straks nog te laten uitzakken.

Thierry Neuville (Hyundai), auteur van alle snelste tijden op zondagochtend, is nu derde op een twintigtal seconden van zijn teamgenoot. Als Breen zich laat uitzakken of nog straftijd neemt, kan de Belg nog opschuiven en op die manier een zaakje doen in de strijd om de titel. Neuville maakte het alvast mogelijk voor Hyundai om het teamspel te spelen, want hij ontdeed zich van Sébastien Ogier (Toyota) die op zijn beurt op twintig seconden staat van Neuville. De Fransman zit nu al te rekenen en mikt op grote punten op de Power Stage deze middag.

Elfyn Evans (Toyota) is vastgebeiteld op de vijfde stek, net zoals Teemu Suninen op positie zes en Pierre-Louis Loubet op zeven. Alexey Lukyanuk is op weg naar plaats acht en winst in WRC3. Het duel tussen Andreas Mikkelsen en Mads Ostberg in WRC2 lijkt uit te draaien in het voordeel van Mikkelsen.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 18 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons