van der Horst

WRC: Neuville bouwt voorsprong verder uit

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville gaat als leider de slotdag van de Rally van Catalonië in. De Belg was meesterlijk op dag 2 en zet een stevige stap naar een tweede overwinning in Spanje. Elfyn Evans en Sébastien Ogier vullen nog altijd het podium.
  • De Swert Opticiens
Na acht besttijden op rij kwam er een einde aan de indrukwekkende reeks van Thierry Neuville (Hyundai). De Belg klokte na de middag nog solitair een besttijd om te beginnen. De volgende moest hij delen met Sébastien Ogier (Toyota). De Fransman nam daarna de 'scratch' op de laatste grote proef van de dag. Geen erg, want Neuville was wel de hele dag sneller dan Elfyn Evans (Toyota), zijn belangrijkste belager.

"Het was echt een goede dag voor ons. Het is nog niet voorbij, want er volgt nog een proef. Pas daarna kunnen we denken aan morgen", aldus Neuville die nu een voorsprong heeft 14.2 seconden op de Welshman. 

Sébastien Ogier ontdeed zich wel van Dani Sordo (Hyundai). De Spanjaard kwam aandringen tegen de middag, maar de wereldkampioen zette zich eens goed recht en ontdeed zich van Sordo. De Spanjaard volgt nu op 6.9 seconden van Ogier.

Daarachter volgen de grote leegtes. Kalle Rovanperä (Toyota) staat op een ruim een minuut van de leider. Op ruim drie minuten volgen Oliver Solberg (Hyundai), Gus Greensmith (Ford) en Nil Solans (Hyundai). Zij vullen de top acht.

De rally eindigt morgen met nog vier proeven, met als finale de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 16 oktober 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons