van der Horst

WRC: Neuville drie jaar langer bij Hyundai

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville verlengt zijn aanwezigheid bij Hyundai met drie jaar. Dat zijn ze overeengekomen net voor de Rally van Turkije.
  • Heinz Performance
Thierry Neuville blijft bij Hyundai, en dat tot eind 2021. "Ik ben ontzettend gelukkig met dit nieuwe contract met Hyundai Motorsport", opent Neuville. "We zijn de jongste jaren veel vooruit gegaan en het is altijd mijn doel geweest om continuïteit in te bouwen in mijn carrière door bij dit team te blijven. Er hangt een familiale sfeer en schiet goed op met mijn teamgenoten", aldus Neuville.

"We zijn verheugd dat onze relatie verder gaat. Zowel Thierry als Nicoals (Gilsoul) hebben een cruciale rol gespeeld in de opbouw van het Hyundai Motorsport WRC-programma de afgelopen vijf jaar", aldus teamhoofd Michel Nandan die meent dat er nu al volop kan gebouwd worden richting de toekomst, maar uiteraard met twee titels voor ogen op korte termijn.

De beslissing van Thierry is ook niet onbelangrijk voor de andere teams. Was Neuville vertrokken, dan was er wellicht een heuse stoelendans ontketend. Vraag blijft wel nog wat Sébastien Ogier gaat doen. Hij heeft de tweede sleutel in handen op de transfermarkt.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 12 september 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons