van der Horst

Neuville eerste leider in Zweden

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville heeft de eerste proef van de Rally van Zweden op zijn naam geschreven en is dus de eerste leider van de tweede manche van het WRC-seizoen. Sébastien Ogier zit nu al zijn zog, voor Andreas Mikkelsen en Ott Tänak.
Echt mooi is de showproef van 1.9km in Karlstad al niet, maar de omstandigheden maakten het nog een pak moeilijker. Er werden diepe groeven getrokken en de sneeuw lag er nogal papperig en plomp bij.

Maar daar trok Thierry Neuville (Hyundai i20) zich niets van aan en zette de snelste tijd neer, ondanks het feit dat hij geen al te beste herinneringen heeft aan deze proef (remember 2017). Hij nam het in zijn "heat" op tegen Sébastien Ogier (Citroën C3) die een tweede tijd klokte op acht tienden van de Belg.

Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) en Ott Tänak (Toyota Yaris) namen het ook tegen elkaar op en werden respectievelijk derde en vierde, op 1.1 seconde en 1.9 seconde van de tijd van Neuville. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) sloot de top vijf af. Sébastien Loeb (Hyundai i20) verloor al zes seconden op de leider en werd pas zestiende.

In R5 was er een heel knappe tijd voor Jari Huttunen (Skoda Fabia) en Eerik Pietarinen (Skoda Fabia) die beide dezelfde chrono klokten als Kris Meeke (Toyota Yaris) en daarmee de dag afsloten in de top tien.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 14 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons