van der Horst

Argentinië: Neuville eerste leider

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville mag als leider naar de eerste dag van de Rally van Argentinië, manche vijf alweer van het WRC. De Belg klokte in de straten van Villa Carlos Paz de beste tijd, voor Ott Tänak en Sébastien Ogier.
Ott Tänak
Ott Tänak
De korte proef van 1.9km zorgde voor weinig kleerscheuren. Thierry Neuville (Hyundai i20) snelde het best door de straten, klokte de beste tijd en mag zich eerste wedstrijdleider noemen in Argentinië. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC), die straks als veger een zware taak wacht, ging niet meer sneller. Hij werd derde op vier tienden. Ott Tänak nestelde zich er nog tussen op plaats drie.

Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) en Kris Meeke (Citroën C3) blijven binnen de seconde van de Belg. Craig Breen (Citroën C3) kreeg een tijdstraf van 10 seconden en is pas 24ste.

Vrijdag staan er zeven proeven op het programma met onder meer twee passages over de 33km van Amboy-Yacanto op vertrouwd terrein.

Foto's: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 27 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons