van der Horst

WRC: Neuville en Breen onhoudbaar in Ypres Rally

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville is zaterdagmiddag nog altijd leider in de Ypres Rally, de achtste manche van het WRC. Hij neemt in zijn zog Craig Breen mee en rijden samen verder weg van de tegenstand.
Thierry Neuville (Hyundai) heeft er een goede ochtend op zitten waarbij hij de beste tijden afwisselde met zijn teamgenoot Craig Breen (Hyundai). De achterstand van Breen blijft ongeveer status quo. Hij heeft een achterstand op 6.8 seconden op de Belg.

De rest lijkt niet meer mee te doen voor winst. Elfyn Evans (Toyota) staat al op 39.2 seconden van de leider. De Welshman ging wel terug voorbij Kalle Rovanperä (Toyota) maar het onderlinge verschil blijft beperkt tot twee seconden. Sébastien Ogier (Toyota) blijft klagen over zijn startpositie en verliest meer terrein. Hij zit al op ruim 50 seconden van de kop van de wedstrijd. Ott Tänak (Hyundai) is zesde op bijna vier minuten. De Est reed lek en moest verder op de velg. Tot dan zat hij nog in strijd om het podium.

Sébastien Bédoret is opgerukt naar een zevende stek en is eerste in WRC3, waar het weliswaar blijft spannen met Yohan Rossel. Bij de Belgen vullen na Bédoret, PJM Cracco en Vincent Verschueren het podium. In WRC2 is alle spanning weg. Oliver Solberg leidt met zes minuten voorsprong op Jari Huttunen.

Foto: Davy Dagryse - RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 14 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons