van der Horst

WRC: Neuville en Tänak langer bij Hyundai

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville en Ott Tänak hebben een meerjarig contract getekend bij Hyundai Motorsport en zullen dus ook de komende jaren de kleuren van het Koreaanse merk verdedigen. Hyundai maakte het nieuws donderdag bekend. Hoe lang beide rijders nog blijven, werd niet gemeld.
Hyundai liet de voorbije dagen al vallen dat ze binnenkort starten met het testen van hun nieuwe WRC-wagen, aangepast aan de nieuwe regels van 2022. Hun engagement wordt nu extra in de verf gezet door Thierry Neuville en Ott Tänak langer aan zich te binden

Thierry Neuville is er al bij sinds de herintrede van Hyundai in 2014. De Belg reeg de vice-titels aaneen en boekte onderweg dertien WRC-zeges. "Ik ben blij dat ik een meerjarig contract teken bij een team dat als een tweede familie voor mij is", vertelt Neuville. "Hun aanpak en ambities voor het komende jaar, met de nieuwe hybride-reglementen, is alvast veelbelovend."

Ook Tänak tekent bij. De Est kwam er in 2020 bij nadat hij de titel pakte bij Toyota en boekte al twee overwinningen bij Hyundai. 

"We tonen hiermee nog eens onze vastberadendheid en ambitie", aldus teambaas Andrea Adamo. "Beide rijders toonden reeds dat ze bijzondere ambassadeurs zijn voor het merk en het team. We staan aan de start van een cruciale testfase met onze nieuwe wagen voor 2022. Samen met Thierry en Ott kunnen we nu een strak testschema opstellen."

Foto: Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 6 mei 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons