van der Horst

WRC: Neuville houdt kop ondanks lekke banden

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville sluit als leider de openingsdag van de Safari Rally, de zesde manche van het WRC, af. In een rally die bol staat van de verrassingen heeft de Belg een mooie voorsprong op Takamoto Katsuta en Ott Tänak.
Kalle Rovanperä (Toyota) opende na de middag fors met een snelste tijd. De jonge Fin nam ook de leiding in handen. Lang kon hij niet profiteren want op de volgende proef haalde Thierry Neuville (Hyundai) ongemeen hard uit. Zelfs een lekke band weerhield hem niet van de snelste chrono. Even later was het helemaal over voor Rovanperä. Hij reed zich vast in de diepe sporen en moest weggetakeld worden.

Ook Neuville kende pech met een tweede lekke band, net zoals Ott Tänak. Toch houdt de Belg de koppositie vast. Takamoto Katsuta (Toyota) is een verrassende tweede. De Japanner rijdt een verstandige wedstrijd en heeft zijn positie te danken aan zijn regelmaat. Tänak kon de tweede stek overnemen, maar zijn lekke band hield de Est achterop. Hij is nu derde op bijna een minuut van Neuville. Sébastien Ogier (Toyota), auteur van de snelste tijd op de laatste proef, is vierde op bijna twee minuten. De Fords van Gus Greensmith en Adrien Fourmaux schuiven op naar plaats vijf en zes.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 25 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons