van der Horst

WRC: Neuville houdt ritme erin, Breen stuit op Basso

Thierry Neuville & Ole Christian Veiby
Thierry Neuville & Ole Christian Veiby
Thierry Neuville heeft de nevencompetitie voor WRC's gewonnen in de Targa Florio, de derde manche van het Italiaans kampioenschap. In het nationale gedeelte ging de winst naar Giandomenico Basso, net voor Craig Breen.
Veel conccurrentie had Neuville (Hyundai) niet op Sicilië. Zijn enige concurrent was Ole-Christian Veiby in zijn Hyundai van 2C Competition. De Noor volgde goed in de openingsfase, maar Neuville schakelde later een versnelling hoger en reed Veiby los om uiteindelijk een voorgift te verzamelen van bijna driekwartminuut. 

Een pak spannender was het in het nationale gedeelte. Giandomenico Basso (Skoda) kwam na de derde proef aan de leiding van de wedstrijd en gaf die positie nooit meer af. Basso voelde wel constant de druk achter zich van onder meer Damiano De Tommaso en Stefano Albertini, maar de leider in het kampioenschap moest opgeven. Het grootste gevaar kwam vooral van Craig Breen (Hyundai) die in het slot alles op alles zette maar uiteindelijk op 2.4 seconden strandde van winst.

Basso leidt nu het kampioenschap met 43 punten. Dat zijn er twee meer dan Breen.

Foto: Thierry Neuville Twitter : Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 9 mei 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons