van der Horst

Neuville klaar voor Zweedse glijpartij

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville heeft getoond dat hij klaar is voor de Rally van Zweden, de tweede manche van het WRC-seizoen. De Belg klokte een zeer sterke tijd op de shakedown. Niet toevallig besloten Sébastien Ogier en Ott Tänak de top drie. Met Kris Meeke op vier wordt de tussenstand in het WRC voorlopig bevestigd.
  • Oeste Kart
Sébastien Ogier (Citroën C3) mocht als WK-leider de weg openen. Op die manier weet hij meteen waar hij vrijdag aan toe is, want ook dan moet hij als eerste het ijs op. Zijn tijd van 4:17.7 bleef niet lang staan want als snel werd duidelijk dat het parcours in Skalla steeds sneller werd. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) toonde zich de snelste tijdens de eerste run met een chrono van 4:14.3, een tijd die later zelfs door de snelste R5-wagens zou benaderd worden. Het was trouwens Toyota boven tijdens die eerste ronde.

Tijdens de tweede en derde passage werden de tijden gevoelig verbeterd. Teemu Suninen (Ford Fiesta) nam de tweede run voor zijn rekening in een tijd van 4:10.4, maar tijdens de derde run was het beurt aan Thierry Neuville (Hyundai i20) om zich te tonen. Hij klokte een chrono van 4:05.0. Niemand kwam nog in de buurt. Ogier besloot met een tijd van 4:07.2 in zijn vierde run, Ott Tänak (Toyota Yaris) was een tiende trager dan de wereldkampioen, ook al in zijn vierde run, gevolgd door Kris Meeke die ook vierde ritjes nodig had om zijn beste tijd te klokken. De Fords van Elfyn Evans en Teemu Suninen legden mooi beslag op plaats vijf en zes.

Marcus Grönholm (Toyota Yaris) nestelde zich maar net in de top 20.

Bij de R5-wagens was Johan Kristofferson verrassend de snelste, voor de onvermijdelijke Kalle Rovanperä.

De shakedown geeft zelden het beeld van de rally weer, maar Neuville heeft alvast getoond dat hij klaar is. En als de omstandigheden ongeveer dezelfde zijn vanaf morgen, dan wacht Ogier, en zijn dichtste achtervolgers, een moeilijke dag.

Foto: Hyundai Motorsport Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 14 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons