van der Horst

WRC: Neuville kruipt opnieuw op podium

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville staat opnieuw op een virtuele podiumstek in de Rally van Kroatië, de derde manche van het WRC. Ondertussen is Kalle Rovanperä op weg naar de winst.
Na zowat een hele dag achtervolgen was het zondagochtend eindelijk zo ver. Thierry Neuville (Hyundai) kon Craig Breen (Ford) eindelijk bij de lurven grijpen en zich terug op het podium nestelen. Hij heeft nu een bonus van bijna 8 seconden op de Ier. Veilig is dat podium dus nog niet, zeker niet met de vele problemen en tijdstraffen in het achterhoofd. Neuville verloor de voorbije dagen zowat 2 minuten door penalty's en ook de Hyundai toonde zich enkele keren heel nukkig.

Een tweede plaats zit er normaal gezien niet meer in. De Belg is driekwart minuut verwijderd van Ott Tänak (Hyundai) die op zijn beurt opnieuw de rol vooraan moest lossen. Kalle Rovanperä (Toyota) is al het hele weekend de snelste en toonde zondagochtend opnieuw dat de Est zich geen illusies moest maken. De Fin is op weg naar zijn tweede winst van het jaar en een gigantische bonus in de WK-tussenstand.

Elfyn Evans (Toyota) en Takamoto Katsuta (Toyota) rijden in een niemandsland als vijfde en zesde. Yohan Rossel is nog altijd riant leider in WRC2. Hij is ook zevende algemeen, voor Nikolay Gryazin. Grégoire Munster zit opnieuw in de wedstrijd nadat hij gisteren moest opgeven met mechanische problemen. Bij de juniors is Sami Pajari op weg naar winst na een heel regelmatige wedstrijd.

Foto: Thierry NeuvilleDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 24 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons