van der Horst

WRC: Neuville legt de lat hoog op shakedown Monza

Hyundai i20
Hyundai i20
Thierry Neuville heeft met één raak schot de shakedown in Monza gewonnen. Daar speelt zich dit weekend de grote finale van het WRC af. Elfyn Evans begon met een valse noot.
  • LTF
Klokslag 10 uur startte de shakedown volgens klassement aan de befaamde Parabolicabocht. Elfyn Evans (Toyota) sneed als eerste de 4,62 km aan en liet zich op het rechte stuk meteen verrassen in een chicane. Het circuit lag er glad bij en de Toyota gleed het gras, bedekt met een laagje sneeuw, in. Niet de manier waarop de Welshman zijn weekend wou beginnen in zijn jacht op de titel.

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Het was Thierry Neuville (Hyundai) die de concurrentie een eerste tik uitdeelde door een tijd te klokken die maar liefst vijf seconden sneller was dan de rest. Niemand kwam in de buurt van zijn 3:08.7, zelfs niet bij hun tweede, derde of zelfs vierde poging. Ook Neuville zelf niet meer. Ott Tänak (Hyundai) kwam bij zijn derde poging wel in de buurt met een 3:10.8. Ook Sébastien Ogier (Toyota) probeerde nog, maar bleef steken op 3:11.5. Achter de "Big 3", als we even Evans vergeten, klokte Kalle Rovanperä (Toyota) een knappe vierde tijd, voor een verrassende Takamoto Katsuta (Toyota). Nog verrassender was de zesde tijd voor Gus Greensmith (M-Sport) en vooral die zevende tijd voor Ole Christian Veiby die de i20 WRC nog onder de knie moet krijgen. Elfyn Evans (Toyota) had de schrik duidelijk te pakken en kwam niet dichter dan een negende tijd. 

Grégoire Munster reed maar één tijd maar klokte af op een correcte 26ste plaats, met zijn trouwe speelkameraad Oliver Solberg net voor zich uit. Cédric De Cecco reed een dertigste tijd.

Foto: Hyundai Motorsport en Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 3 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons