van der Horst

WRC: Neuville ment Italiaanse armada

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally2
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally2
Thierry Neuville was de snelste in de Rally Il Ciocco, de openingsmanche van het Italiaanse kampioenschap. De Belg ging er warm draaien voor de WRC-manche in Kroatië en om verder te wennen aan zijn co-rijder Martijn Wydaeghe. Craig Breen nam ook deel maar ging van de baan.
  • Powercars
De Belg kwam er voor de gelegenheid aan de start in een Rally2-versie van de Hyundai en trok dus in vergelijking met alle Italiaanse titelpretendenten met gelijke wapens naar Toscane. Wennen aan de nota's van Martijn Wydaeghe in een competitief kader, dat was het opzet voor Neuville. Hyundai zond ook Craig Breen uit.

Voor Breen eindigde de wedstrijd halfweg nadat hij van de baan ging en zijn Hyundai in een ravijn parkeerde. De Ier had het al de hele wedstrijd lang moeilijk met het Italiaanse tempo. Ook Neuville had even tijd nodig om zich te ontdoen van de  tegenstand maar won alsnog soeverein. Stefano Albertini (Skoda) eindigde tweede op 23 seconden, Giandomenico Basso (Skoda) besloot als derde op ruim 31 seconden. De Belg lijkt dus al in een goed asfaltritme te verkeren met zicht op Kroatië.

Foto: Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 13 maart 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons