van der Horst

WRC: Neuville met voorsprong naar heimat in Ypres Rally

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville gaat als leider naar de slotdag van de Ypres Rally, manche acht van het WRC. De Belg gaat met een kleine voorgift op Craig Breen naar zijn eigen provincie. De strijd om de derde stek ligt nog helemaal open tussen de Toyota's.
Thierry Neuville (Hyundai) heeft er een goede middag op zitten. De Belg koos zijn momentjes om uit te halen en afstand te nemen van zijn teamgenoot Craig Breen (Hyundai). Samen diepten ze de kloof op de rest nog een beetje uit. Zonder ongelukken scoort Hyundai morgen in Spa-Francorchamps een mooie dubbel, al blijven de proeven rond Francorchamps best moeilijk, zeker buiten het circuitgedeelte. Neuville heeft een voorgift van dik 10 seconden op Breen, wat zou moeten volstaan om de posities vast te leggen en samen toe te leven naar de Power Stage.

Daarachter een triolet Toyota's die elkaar waard zijn. Elfyn Evans, Kalle Rovanperä en Sébastien Ogier (Toyota) staan weliswaar op driekwart minuut van de kop van de koers, maar staan wel onderling binnen een tijdspanne van minder dan vijf seconden. Ogier kan dus alsnog de schade beperken ondanks een moeilijke wedstrijd waar hij nooit in het stuk voorkwam. Ott Tänak (Hyundai) staat helemaal alleen zesde op vier minuten. De Est liet begaan na zijn lekke band die hem uit de strijd om het podium sloeg.

In WRC3 is het superspannend. Sébastien Bédoret is zevende algemeen maar hij heeft amper negen tiende voorsprong op Yohan Rossel die als achtste aantikt zaterdagavond. Daarachter volgt de rest van de kop van het BRC, met PJM Cracco en Vincent Verschueren. Ook hun positie lijkt vast te liggen, tenzij er morgen nog iets gebeurt.

In WRC2 kent Oliver Solberg een pak problemen maar hij blijft leiden met ruim drie minuten voorsprong op teamgenoot Jari Huttunen.

Bij de junioren leidt Jon Armstrong in JWRC nog altijd met een flinke voorgift op Sami Pajari van één minuut. Bij de Belgische junioren ligt niets in weg voor Gilles Pyck om zijn tweede winst van het weekend te boeken. De Ypres Rally voor hen werd immers gesplitst in twee wedstrijden.

Morgen zijn er nog vier proeven rond Francorchamps. 's Middags wordt er afgerond met de Power Stage, eindigend op het WRX-parcours.

Foto: Davy Degryse / RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 14 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons