van der Horst

WRC: Neuville meteen bij de les in Portugal

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe - Hyundai i20 N Rally1
Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe - Hyundai i20 N Rally1
Thierry Neuville is de eerste leider in de Rally van Portugal, de vierde manche van het WRC. Hij was op de korte asfaltproef in de straten van Coimbra sneller dan Ott Tänak en Craig Breen.
Meer dan een opwarmertje was het niet in Coimbra. Thierry Neuville (Hyundai), altijd sterk op deze technische niemendalletjes, ging met de snelste tijd lopen en pakte wat bonus op zijn voornaamste concurrenten. Ott Tänak (Hyundai) zorgde voor een Koreaanse dubbel, op zes tienden van zijn teamgenoot. Daarachter volgde een duo Fords, met Craig Breen (Ford) op 1.4 seconde en Gus Greensmith (Ford) op 1.8.

Sébastien Ogier (Toyota) klokte een vijfde tijd op 2.1 seconden en was de snelste Toyota, voor WK-leider Kalle Rovanperä (Toyota) en Takamoto Katsuta (Toyota). Sébastien Loeb (Ford) reed een achtste tijd, voor Elfyn Evans (Toyota) en Adrien Fourmaux (Ford) die de top tien rondt. Verliezer van de dag was Dani Sordo (Hyundai) die verward raakte door het veel draaien op de ronde punten en zo bijna een rondje miste. Hij deed er 7.2 seconden langer over dan Neuville.

In WRC2 was de Pool Kajetan Kajetanowicz sneller dan Yohan Rossel en Andreas Mikkelsen.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 19 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons