van der Horst

WRC: Neuville meteen in de problemen, Sordo leidt

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville verloor vrijdagochtend in Monza meteen veel tijd na een kleine fout die hem in een hek leidde. Teamgenoot Dani Sordo leidt de rally van Monza na twee proeven.
De regen heeft het parcours inmiddels herschapen in een modderbrij en op de stroken asfalt blijft het water vaak staan. Die ingrediënten zorgden meteen voor het nodige drama.

Elfyn Evans (Toyota) gleed beheerst door de eerste proef. Hij verloor een klein beetje tijd toen hij stilviel, maar de Welshman leerde duidelijk uit zijn kleine foutjes van gisteren. Sébastien Ogier (Toyota) gleed halfweg tegen een strobaal en moest de wagen terug starten. Het verlies bleef eerder beperkt. Thierry Neuville (Hyundai) begon meteen met een verkeerd ingeschatte remzone en gleed op dezelfde plek van Ogier van de weg. De Belg eindigde in een hek en raakte niet meteen gestart. Neuville verloor meteen een twintigtal seconden op zijn titelrivalen. Ott Tänak (Hyundai) leek goed op weg, maar de Est zijn deur vloog enkel keren open wat duidelijk leidde tot wat concentratieverlies. Teemu Suninen (M-Sport) leek een geweldige tijd neer te zetten, maar plots begon de motor te sputteren.

Kalle Rovanperä (Toyota) was de eerste die heelhuids aan de finish kwam. De jonge Fin zette dan ook de richttijd neer. Kort nadien, werd die gebroken door zijn landgenoot Esapekka Lappi (M-Sport). Lappi sprong daarmee zelfs even naar de virtuele leidersplaats, tot Dani Sordo (Hyundai) op zijn beurt onder de tijd van Lappi dook en daarmee naar de leiding sprong.

De Spanjaard leidt met een voorsprong van 4.6 seconden op Lappi en 7.1 seconden op Ogier. Kalle Rovanperä staat op acht tiende van een virtuele podiumplaats. Elfyn Evans is vijfde op ruim tien seconden van Sordo, die uiteraard geen bedreiging vormt in het WRC-klassement. Tänak en Suninen volgen op een kwartminuut. Neuville moet al een halve minuut toegeven.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons