Total 2' Hours of Spavan der Horst

Spanje: Neuville moet opgeven op slotdag Rally van Catalonië

Thierry Neuville
Thierry Neuville
De titelkansen van Thierry Neuville zijn zondagochtend tot een minimum herleid. De Belg ging in de fout op zestiende proef en moest opgeven. Kris Meeke lijkt op weg naar zijn tweede overwinning van het seizoen.
Neuville (Hyundai i20 WRC) leek de jacht op Juho Hänninen (Toyota Yaris WRC) in te zetten maar veel dichter kwam de Oostkantonner niet. Op Santa Marina, de zestiende proef, sneed Neuville een bocht iets te diep aan en raakte daarbij een steen die de ophanging brak. Neuville raakte wel nog aan de finish maar moest kort later opgeven. Teamgenoten Dani Sordo en Andreas Mikkelsen moesten zaterdag ook opgeven met een afgebroken wiel.

Vooraan lijkt Kris Meeke (Citroën C3 WRC) op weg naar de zege. Hij diepte zijn voorsprong verder uit ondanks een kleine fout op het gekende rond punt van Riudecanyes. Hij telt nu ongeveer 25 seconden voorsprong op de Ford Fiesta's van Sebastien Ogier en Ott Tänak. Ogier heeft de titel al met een hand vast terwijl Ott Tänak zicht krijgt op de vice-titel door de opgave van Neuville.

Voor de vijfde stek is er nog een stevig gevecht aan de gnag tussen de Ford van Mads Östberg en de Citroën van Stéphane Lefebvre.

Foto: Hyundai Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 8 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Inforegio

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons