van der Horst

WRC: Neuville neemt afstand in Catalunya

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft zijn voorsprong op Elfyn Evans zaterdagochtend vergroot in de Rally van Catalonië. Dat is de voorlaatste manche van het WRC. Sébastien Ogier is nog derde, maar dreigt stilaan van het podium te vallen.
  • Skylimit Events
Thierry Neuville (Hyundai) is de snelste man in Catalonië. Na een vlekkeloze hattrick vrijdagmiddag breidde hij er nog een hattrick aan. Op alle drie de ochtendproeven was hij de snelste man van het pak. De Oostkantonner wist zo zijn voorsprong op Elfyn Evans (Toyota) uit te breiden tot negen seconden, het grootste verschil tussen de nummers één en twee sinds het begin van deze rally. De Welshman raakt niet meer in het ritme dat hij vrijdagochtend toonde met drie snelste tijden.

Achter de kemphanen staan Sébastien Ogier (Toyota) en Dani Sordo (Hyundai) op amper twee tienden van elkaar, weliswaar op ruim een halve minuut van de leider. Ogier heeft nog de bovenhand, maar Sordo komt snel terug. Kalle Rovanperä (Toyota) leek zich ook even te gaan mengen, maar moest snel de rol weer lossen en volgt al op ruim 50 seconden. 

Adrien Fourmaux (Ford) is zesde, maar gooide wel hoge ogen met een tweede tijd op de tweede proef van de ochtend. Hij staat op anderhalve minuut van Neuville. Oliver Solberg (Hyundai) en Nil Solans (Hyundai) vervolledigen de top acht, nadat Gus Greensmith (Ford) een pak tijd verloor door een lekke band en zo van plaats zeven naar negen terugvalt.

Eric Camilli is leider in WRC2, voor Nikolay Gryazin en Teemu Suninen die zijn debuut maakt met de Hyundai i20 Rally2.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 16 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons