van der Horst

WRC: Neuville nog niet uitgeteld in Monte-Carlo

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Het nieuwe rallyseizoen begint met een nagelbijter. Elfyn Evans mag als leider naar de slotdag van de Monte-Carlo rally, maar de volledige top drie, met Sébastien Ogier en Thierry Neuville, ligt nog binnen de 6.4 seconden.
  • LTF
Thierry Neuville (Hyundai) was de man van de middag. De Belg klokte twee opeenvolgende snelste tijden en weigert zich neer te leggen bij de dominantie van Toyota. "Beter kan ik niet", aldus Neuville aan het eind van de véél te korte dag met amper vier klassementsproeven. 

Neuville dichtte op die manier de kloof met de Toyota's. Na de elfde proef stonden Elfyn Evans (Toyota) en Sébastien Ogier (Toyota) gedeeld eerste, maar op de slotproef maakte de Fransman een foutje waardoor Evans terug wat voorsprong kon nemen. 

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
De Welshman mag als leider naar de slotdag met een voorsprong van 4.9 seconden. Tussen de meervoudige wereldkampioen en de huidige vice-kampioen bedraagt het verschil amper anderhalve seconde. 

Daarachter blijft een immens gat gapen. Sébastien Loeb (Hyundai) is vierde op 2min24 en krijgt Esapekka Lappi (M-Sport) achter zich aan. Kalle Rovanperä (Toyota) lijkt te debuteren met een zesde stek. Takamoto Katsuta (Toyota) is zevende op ruim tien minuten van de leider. Eric Camilli, nog altijd leider in R5 en WRC3, is achtste algemeen. Mads Ostberg is negende en leider in WRC2.

Opvallend, Teemu Suninen (M-Sport) is nog maar een handvol seconden verwijderd  van een stek in de top tien. Grégoire Munster (Skoda) is vijftiende algemeen en maakt nog altijd kans op een podiumstek in WRC3. 

Morgen zijn er nog vier proeven en moet er nog 64 km tegen klok gevochten worden. De laatste proef is tevens ook de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport en Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 25 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons