van der Horst

WRC: Neuville op een missie, Rovanperä onverstoorbaar

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Iets over halfweg in de Rally van Kenya, manche zes van het WRC, en Kalle Rovanperä staat nog altijd aan de leiding. Thierry Neuville is gestegen naar plaats vier en krijgt plots uitzicht op het podium.
  • Heinz Performance
Het beloofde opnieuw een zware ochtend te worden, met onder meer twee proeven van 30 kilometer, en dat bleek ook. Bij M-Sport blijft de malaise duren, al vanaf de openingsproef. Adrien Fourmaux (Ford) reed eerst lek en brak daarna de ophanging. Gus Greensmith (Ford) ging traag overkop, kon alsnog even verder, maar moest zijn Puma ook aan de kant zetten. Alle Puma's vielen dus al minstens één keer uit, op die van Jourdan Serderidis na.

Ook bij Hyundai kenden ze opnieuw hun deel van de pech. Oliver Solberg (Hyundai) brak een draagarm, maar kon wel verder. De Zweed volgt al op 9 minuten van de kop, als zesde. Ott Tänak (Hyundai) verging het nog erger. Met de finish van de ochtendlus in zicht, moest hij zijn i20 aan de kant zetten, wellicht met motorproblemen.

Bij Toyota verloopt alles een pak beter. Kalle Rovanperä (Toyota) is nog altijd de fiere leider en wist zelfs uit te lopen. Hij heeft nu 19.4 seconden voorsprong op Elfyn Evans (Toyota) die een sterke ochtendlus reed. Takamoto Katsuta (Toyota) viel van twee naar drie, onder meer door een lekke band. Hij volgt al op 39.9 seconden en mag beginnen vrezen voor zijn podiumstek.

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Want achter hem heeft Thierry Neuville (Hyundai) de jacht geopend. De Belg was met twee besttijden de man van de ochtend en komt nu op 7.4 seconden van Katsuta. Zijn achterstand op Rovanperä bedraagt nu 47.3 seconden. Ook Sébastien Ogier (Toyota) schuift een stek op, na de opgave van Tänak. Hij is onbedreigd vijfde op ruim twee minuten, voor Solberg. Craig Breen (Ford) is ondanks zijn opgave gisteren zevende algemeen op bijna een kwartier. Kajetan Kajetanowicz (Skoda) is achtste en leider in WRC2. Jourdan Serderidis en Fred Miclotte (Ford) zijn negende.

Straks wordt de ochtendlus nog eens over gedaan. Morgen zijn er dan nog eens zes proeven.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 25 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons