van der Horst

Neuville op jacht naar derde vice-titel

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Met de Rally van Australië staat de laatste manche van het WRC op het programma. Alle prijzen zijn verdeeld, al woedt er nog een strijd tussen Thierry Neuville en Ott Tänak om de vice-titel. 21 klassementsproeven zullen daarover beslissen.
Sébastien Ogier bij de piloten, M-Sport bij de merken, Pontus Tidemand in WRC2 en Nil Solans in WRC3 en JWRC. Dat is de bilan van één van de meest attractieve WRC-seizoenen van de jongste jaren. De vier merken wonnen minstens twee wedstrijden, er waren zes verschillende winnaars op twaalf manches, en de strijd om titel om de titel bleef duren tot de voorlaatste manche.

De slotmanche dient dus vooral om de laatste kruimeltjes mee te pikken. Misschien graait Andreas Mikkelsen nog een overwinning mee. De Noor won de rally vorig jaar, alvorens bij het grof huisvuil te worden geplaatst door het verdwijnen van Volkswagen. Er zijn er nog een paar die een matig seizoen kunnen doorspoelen met een goede prestatie, denken we bijvoorbeeld aan Hayden Paddon of één van de Citroënrijders die in de breedte te weinig brachten, ondanks twee overwinningen van Kris Meeke.
Enkele rijders zijn ondertussen al begonnen aan hun winterstop. Dat geldt voor quasi iedereen in WRC2, maar ook voor Juho Hänninen, bedankt voor bewezen diensten bij Toyota, en Mads Östberg.

Naast de strijd om de overwinning is het ook nog kijken naar de strijd om de vice-titel tussen Neuville en Tänak. De Est zag zijn kansen in Wales fors dalen, zeker toen hij op de Power Stage zich liet uitzakken om Sébastien Ogier nog aan dat ene broodnodige puntje te helpen. Hij moet nu 14 punten zien goed te maken op de Belg, die in Australië kan tonen dat hij, en hij alleen, de allersnelste van het seizoen was.

Foto: Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 15 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons