van der Horst

WRC: Neuville op zucht van vijftiende WRC-winst

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville is nog twee proeven verwijderd van zijn vijftiende WRC-overwinning. De Belg leidt nog altijd in de Rally van Catalonië en heeft een mooie voorsprong op Elfyn Evans.
Thierry Neuville (Hyundai) blijft er ook zondagochtend een strak tempo op nahouden met twee tweede tijden, waarmee hij nog meer afstand nam van Elfyn Evans. Hij heeft nu 20.6 seconden voorsprong op de Welshman wat ruim voldoende zou moeten zijn om de overwinning te pakken. Met een tweede stek doet Evans een goede zaak in de strijd om de titel, zeker als hij straks nog wat powerstagepunten pakt. Evans krijgt ook wat steun van Dani Sordo (Hyundai).

De Spanjaard klokte immers twee snelste tijden zondagochtend en ging daarmee voorbije Sébastien Ogier (Toyota). De Spanjaard heeft nu 1.6 seconde voorsprong op de regerende wereldkampioen die zo goed als zeker dit weekend zijn titel niet zal verlengen. 

Kalle Rovanperä (Toyota) heeft geen speelkameraden meer en is eenzaam vijfde op anderhalve minuut van de leider.

Daarachter hangt een peloton van drie rijders die nog kans maken op de zesde plaats. Gus Greensmith (Ford), Oliver Solberg (Hyundai) en Nil Solans (Hyundai). De marge tussen het trio is amper tien seconden. 

Eric Camilli is leider in WRC2, voor Nikolay Gryazin en Teemu Suninen.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 17 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons