van der Horst

WRC: Neuville opent de jacht op leidende Toyota's

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Sébastien Ogier gaat als leider naar de slotdag van de Rally van Kroatië, de derde manche van het WRC. Teamgenoot Elfyn Evans volgt als tweede maar Toyota mag nog niet op de lauweren rusten want Thierry Neuville heeft de jacht geopend op het gepaste rubber.
Thierry Neuville (Hyundai) was duidelijk geagiteerd na de openingslus. De Belg ging voluit in de aanval wat resulteerde in een snelste tijd op de eerste proef zondagmiddag. Daarna beet hij wat achterstand weg, op Sébastien Ogier (Toyota) en Elfyn Evans (Toyota), al moest de Belg wel toekijken hoe de wereldkampioen ging lopen met de twee snelste tijden op de laatste twee proeven.

Ogier leidt nu met 6.9 seconden op zijn teamgenoot Evans. Neuville heeft een achterstand van net iets meer dan tien seconden, zowat een halvering van zijn achterstand deze middag.

Daarachter volgt Ott Tänak (Hyundai) op 37.8 seconden. De Est moest amper tellen toegeven zaterdagmiddag wat aangeeft dat hij stilaan onder stoom komt. Als vijfde volgt Adrien Fourmaux (Ford) die volgt op anderhalve minuut en op 60 km amper tien seconden moest toegeven op de leider op een volledige lus. De Fransman tekende opnieuw enkele sterke tijden op en is volledige verlost van Pierre-Louis Loubet (Hyundai) die van de baan ging, en Gus Greensmith (Ford) die steeds meer moet letten op Takamoto Katsuta (Toyota). Craig Breen (Hyundai) is volledig veilig op een achtste plaats en mag niet meer hopen na zijn lekke band van vanmorgen. 

Mads Ostberg is eerste in WRC2 en negende algemeen, met een gezonde voorsprong op Teemu Suninen op plaats tien, als tweede in WRC2. Hij profiteerde van tijdsverlies van Nikolay Gryazin.

Foto: Hyundai Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons