van der Horst

WRC: Neuville pakt de kop in Kenia

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na vier proeven in de Rally van Kenia, nummertje zes op de WRC-kalender, staat Thierry Neuville aan de leiding. De enige rechtstreekse bedreiger is voorlopig Kalle Rovanperä.
  • De Swert Opticiens
De Safari Rally doet zijn naam alle eer aan. De openingsfase is net achter de rug, maar toch zijn er al een pak slachtoffers gevallen. Dani Sordo (Hyundai) moest al snel de wagen op kant zetten toen hij een wiel afbrak. Even later viel hetzelfde euvel Elfyn Evans (Toyota) te beurt. Ook Lorenzo Bertelli (Ford) staat al op kant, net zoals Oliver Solberg (Hyundai) die de ophanging brak. Quid: zowat de helft van de WRC-wagens zit al dik in de problemen.

Thierry Neuville (Hyundai) was de man van de ochtend met twee snelste tijden. De Belg wipte daarmee vlot voorbij eerste leider Ogier en staat aan de leiding van de wedstrijd. Een vrijgeleide krijgt hij niet want Kalle Rovanperä volgt in zijn spoor op amper 5 seconden. Daarachter zit er al een gaatje. Ott Tänak (Hyundai) is derde op 26.2 seconden van zijn teamgenoot.

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Takamoto Katsuta (Toyota) doet het opnieuw voortreffelijk. De Japanner is knap vierde op exact 40 seconden van Neuville. Achter hem volgen de twee Fords van Gus Greensmith en Adrien Fourmaux. Zevende is Sébastien Ogier (Toyota). Ook de wereldkampioen bleef niet uit de problemen. Hij beschadigde de ophanging achteraan en verloor een pak tijd. Hij volgt al ruim twee minuten van de kop van de koers. Het slagveld wordt bevestigd door Rai Onka (VW) die nu al in de top acht duikt en wellicht zien we straks nog meer minder bekende namen in de top acht;

Deze middag wordt de lus van drie proeven nog eens overgedaan.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 25 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons