van der Horst

WRC: Neuville pakt stevige optie op Spaanse winst

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville is nog niet zegezeker in Catalonië, maar heeft wel alles in handen om straks de winst op te strijken. In de voorlaatste WRC-manche gaat hij Elfyn Evans en Sébastien Ogier vooraf met een flinke bonus.
Enkel Sébastien Ogier (Toyota) kon de zegereeks doorbreken van Thierry Neuville (Hyundai). In de laatste negen ritten moest de Belg slechts één keer iemand voor zich dulden, Ogier dus. De Oostkantonner deed vandaag een uitstekende zaak met zicht op winst. Hij heeft een bonus van 16.4 seconden op zak op Elfyn Evans (Toyota). De Welshman kan en mag aanvallen, maar zit nog steeds met zijn titelaspiraties in het achterhoofd. Met een tweede plaats komt hij dichter op Ogier, met niets wordt Ogier weerom wereldkampioen. Evans hinkt dus op twee gedachten.

Ogier volgt al op 38.7 seconden en zal op regelmaat Evans niet meer bijhalen. Dani Sordo (Hyundai) verloor deze middag de voeling met Ogier maar staat na een goed slot op amper 1.2 seconde van Ogier. Ogier liet de motor op de showproef even stilvallen. De Fransman moet dus voluit in de aanval wil hij in Monza met wat gemoedsrust de finale strijd aangaan.

Kalle Rovanperä (Toyota) rijdt als vijfde nog altijd in niemandsland op ruim een minuut. Daarachter volgt een trio met Gus Greensmith (Ford), Oliver Solberg (Hyundai) en Nil Solans (Hyundai). Adrien Fourmaux (Ford) viel er van tussen na een klein foutje met grote gevolgen.

In WRC2 gaat de strijd tussen Eric Camilli en Nikolay Gryazin. Emil Lindholm mengt zich in de strijd als leider in WRC2.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 16 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons