van der Horst

Australië: Neuville richting winst en vice-titel

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na de tweede dag van de Rally van Australië, de afsluitende manche van het WRC, staat onze Belg Thierry Neuville op kop van het klassement. Met nog vijf proeven te gaan verdedigt hij een voorsprong van 20 seconden op de Toyota Yaris van Jari-Matti Latvala.
Het was geen vlekkeloze ochtend voor Hyundai. Andreas Mikkelsen en Thierry Neuville openden op de 50km lange proef van Nambucca fors, maar op de volgende proef verging het een pak minder goed. De Noor ging even van de baan na twee kilometer en kreeg af te rekenen met twee lekke banden, terwijl hij maar eentje in reserve had. De leider werd tot de opgave gedwongen. Ook Neuville reed lek en verloor onderweg ook nog de eerste versnelling, waardoor Latvala (Toyota Yaris) terug kwam tot op zes tellen.

Maar na de middag snelde Neuville terug weg van de tegenstand. Hij won drie van de vier klassementsproeven. Eentje, de veertiende proef, werd geannuleerd nadat een brug schade opliep. "Neu" heeft nu dik 20 tellen voorsprong op de Fin en 40 op Ott Tänak (M-Sport - Ford Fiesta). Met deze stand is Neuville dus ook zeker van zijn derde vice-titel.

Craig Breen (Citroën C3) is vierde en moet na de opgave van Kris Meeke, nog maar eens, de meubelen redden bij Citroën. De Brit brak de ophanging van zijn C3. Breen volgt op ruim een minuut van de leider. Hayden Paddon (hyundai i20 WRC) is voorlopig vijfde. Sébastien Ogier  (M-Sport - Ford Fiesta) beleeft geen al te fijn weekend en is pas zesde op bijna twee minuten. 

Zondag staan er nog vijf klassementsproeven op het programma, goed voor nog 65 kilometer tegen de chrono. De rally en het seizoen eindigen met de Power Stage, genaamd Wedding Bells. Benieuwd of de klokken ook opnieuw aan het luiden gaan voor Neuville!

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 18 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons