van der Horst

WRC: Neuville rolt uit de wedstrijd

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville is uit de Rally van Sardinië verdwenen. De Belg ging van de baan op de derde proef van de dag. Hij probeerde zijn weg wel verder te zetten, maar moest Hyundai i20 Rally1 uiteindelijk op kant zetten.
Het is weer de wedstrijd niet van Thierry Neuville (Hyundai). De Belg had transmissieproblemen op vrijdag en werd teruggeslagen in het klassement. Hij probeerde wel op te rukken maar in zijn jacht op onder meer Takamoto Katsuta (Toyota) ging het mis. De Belg raakte een steen die hem over de kop sloeg. De Hyundai werd snel terug op de wielen gezet, en het duo Neuville - Wydaeghe probeerde de weg verder te zetten, maar even verderop werd de wedstrijd gestaakt.

Ott Tänak (Hyundai) leidt nog altijd met een halve minuut voorsprong op Craig Breen (Ford). Dani Sordo (Hyundai) zet een tweede Hyundai op het virtuele podium maar ziet Breen wel weglopen. Hyundai krijgt wel een unieke kans om veel punten te scoren in de strijd om de merkentitel.

Er is deze ochtend nog één proef te gaan, deze middag volgen er nog vier. Service is er niet, een 'tyre fitting zone' wel.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 4 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons