van der Horst

WRC: Neuville schuift met geluk op podium

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) heeft met de nodige mazzel zich op het virtuele podium gemurwd van de Rally van Duitsland, manche tien van het WRC. Op de slotproef gooide hij zich nog voor zijn titelrivaal Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) die in de fout ging.
  • Skylimit Events
Thierry Neuville kende een goede namiddag, want hij schoof in het slot van de ochtendproef van zes naar vijf en wist zich tegen de avond op het virtuele podium te zetten. De Belg rekende af met Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) die nog steeds puik vijfde staat, profiteerde van motorproblemen bij Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) en zette zich dankzij een fout van Sebastien Ogier voor zijn nemesis. Het moet wel gezegd dat Neuville de dag wel afsloot met twee puike tweede tijden en zijn derde plaats zeker verdient.

Ogier ging rond op de slotproef en verloor een twintigtal seconden. Hij verloor zijn marge op de Oostkantonner en moet tevreden zijn met de vierde stek. Ogier telt wel maar 2,4 seconden achterstand op de Belg. Het lijkt erop dat de slopende proef van Panzerplatte op zaterdag veel zal bepalen.

Vooraan bikkelen Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) en Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC) voor iedere seconde. Tänak maakte in de avondproeven het verschil en hijste zich aan kop van de rally. Hij heeft een krappe marge van 5,7 seconden op een ijzersterke Mikkelsen. De twee namen werden niet meteen vooraan verwacht maar leverden een knappe prestatie af en tellen al bijna een halve minuut voorsprong op de titelpretendenten.

In WRC2 leidt Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) de dans. De Tsjech won donderdag zelfs de showproef in Saarbrucken en was daarmee zelfs een nachtje wedstrijdleider. Teamgenoot Pontus Tidemand houdt de Tsjech wel binnen schot en telt een luttele achterstand van ruim vijf tellen.

Zaterdag moet er negen proeven worden afgewerkt waaronder de 42 kilometer op de gevreesde Panzerplatte met de nog meer gevreesde "hinkelsteins".

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons