van der Horst

WRC: Neuville schuift op naar podium

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville is zondagochtend opgeschoven naar de derde plaats. Een uitstekende chrono en een lekke band voor Kalle Rovanperä leidden de weg naar het podium. Sébastien Ogier blijft leider.
Het lag er spekglad bij op de eerste proef van de slotdag. Pierre-Louis Loubet (Hyundai) schoof als eerste van de baan na een paar hectometers, met de neus in een overgebleven sneeuwmuurtje. Na hem tikte Gus Greensmith (Ford) al in de tweede bocht tegen het decor. Beiden kwamen er goed van af.

Thierry Neuville (Hyundai) zette een stevige richttijd tijd neer in zijn jacht op Kalle Rovanperä (Toyota). De Belg mistte op een haar zijn tweede besttijd van deze Monte-Carlo, want Sébastien Ogier (Toyota) snoepte die nog af met zeven tienden. Rovanperä verloor al snel een pak seconden en reed bovendien ook lek. De jonge Fin verloor zowat een minuut. Daardoor krijgt Neuville een vrijgeleide naar het podium.

Ogier verstevigt zijn voorsprong en heeft nu 21 seconden voorsprong op Elfyn Evans. Neuville is derde op ruim een minuut, Rovanperä vierde op twee minuten. Sordo volgt op een halve minuut van de Fin. Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde.

Noteren we ook een geweldige vierde tijd algemeen van Oliver Solberg (Hyundai). Er resten nog drie proeven. Benieuwd wat men bij Hyundai nog kan doen, want zij namen als enige twee superzachte banden mee.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 24 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons