van der Horst

Neuville siert affiche van 110-jarige Monte-Carlo

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
2020 is nog niet eens halfweg, maar de Automobile Club de Monaco presenteert nu al de affiche van de komende Rallye Monte-Carlo. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul sieren het campagnebeeld van de 'Monte' die volgend jaar 110 jaar oud wordt.
Veel WRC-actie zagen we nog niet dit jaar en het blijft maar de vraag hoeveel actie er dit jaar nog zal overblijven. De Monegaskische automobielclub kijkt nu al vooruit naar 2021 met hun nagelnieuwe affiche voor een toch wel bijzondere verjaardag, de 110de. De eerste editie werd verreden in 1911. Voor de goede orde, het wordt volgend jaar de 89ste edtie voor de rally die in 1973 voor het eerst deel uitmaakte van het wereldkampioenschap.

Dat de Belgen de affiche sieren, hebben ze uiteraard te danken aan hun overwinning begin januari. Ze haalden het daar voor de Toyota's van Sébastien Ogier en Elfyn Evans.

De 89ste editie vindt plaats van 18 tot en met 24 januari. Veel is nog niet geweten, maar Gap in de Hautes-Alpes is en blijft voorlopig het epicentrum van de openingsmanche van het WRC.

Foto: ACM



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 11 mei 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons