van der Horst

WRC: Neuville sluipt dichter met snelste tijd

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville laat zich niet wegzetten, en sluipt dichter bij de tweede stek in de Arctic Rally, de tweede manche van het WRC. De overwinning lijkt weg, want Ott Tänak heeft de touwtjes stevig in handen en boette amper in op de loodzware zaterdagetappe. Zonder problemen boekt de Est morgen de zege maar hij moet wel nog twee proeven overleven. WK-leider Sébastien Ogier valt weg na een fout.
Thierry Neuville (Hyundai) was de snelste man van de middag en kon als enige dichterbij Ott Tänak (Hyundai) sluipen al moet hij zich nog tevredenstellen met een derde stek, ondanks een weergaloze slotrit waar hij de rest op minstens twaalf seconden zette, het grootste verschil in deze rally. Neuville heeft een nieuwe podiumstek zo goed als beet als er geen problemen opduiken. Kalle Rovanperä (Toyota) ligt wel nog in de weg voor de tweede stek.

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Tänak heeft 24.1 seconden voorsprong op Kalle Rovanperä, maar met zes gewonnen proeven op acht, toont de Est zich oppermachtig en hield hij de tegenstand ver op achterstand. Tussen de jonge Fin en de Belg zit amper 1.8 seconde. Craig Breen (Hyundai) werd volledig losgereden en zit al op bijna een minuut en moet uitkijken voor Elfyn Evans die op ruim een minuut volgt. De Brit leek op jacht naar meer, maar kende een moeilijke middag.

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Daarachter is er geen spoor meer van Sébastien Ogier (Toyota) die zich vastreed in een sneeuwbank. Ogier lijkt dus WK-leider af. Oliver Solberg (Hyundai) is nu zesde na een strakke dag waarin hij enkel wist te verbazen. Hij volgt op net geen anderhalve minuut en ligt in strijd met Takamoto Katsuta (Toyota). Teemu Suninen (Ford) kan geen vuist maken maar sluipt toch de top acht binnen, voor Gus Greensmith (Ford). Esappeka Lappi is tiende en sluit de top tien als leider in WRC2.

PJM Cracco zit ook nog in de strijd en zit in de top vijftig na opnieuw een moeilijk slot.

Morgen zijn er nog twee lange proeven, waaronder de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 februari 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons