van der Horst

WRC: Neuville snelste op shakedown Australië

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville verliet met gemengde gevoelens de shakedown van de rally van Australië, de afsluitende manche van het WRC. De Belg klokte in zijn Hyundai i20 WRC wel de snelste tijd maar stond bijna drie uur stil door mechanische problemen.
Naar goede gewoonte opende Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC). Kort later zette Ott Tänak een eerste echte richttijd neer met een tijd van 3:00.5, maar tijdens de tweede en derde run doken bijna alle rijders onder de drie minuten. 

Na elf uur kon ook Neuville beginnen aan zijn finale testsessie en zette snel de snelste tijd neer. De enige die zijn tijd van 2:56.6  nog kon verbeteren was Neuville zelf die  na drie runs besloot met een chrono van 2:56.3. Stéphane Lefebvre (Citroën C3 WRC)  eindigde knap tweede, Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) besloot op een derde plaats. Ogier werd pas elfde.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 16 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons