Total 2' Hours of Spavan der Horst

WRC: Neuville teruggeslagen na opmars

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville had zaterdagochtend in de Rally van Catalonië zijn opmars ingezet maar op de laatste proef van de ochtendlus werd hij teruggeslagen door hydraulische problemen. Hij kreeg ook nog een halve minuut straftijd en is nu pas achtste. Sebastien Ogier is derde. Kris Meeke is de ietwat verrassende leider na negen klassementsproeven.
Neuville (Hyundai i20 WRC) opende de aanval zaterdagochtend en rukte in geen tijd op van plaats zeven naar plaats vijf en kwam op enkele tienden van Sebastien Ogier. Maar op het einde van de achtste proef ging het fout. "We kregen problemen met de hydraulica. Op de verbinding kregen we de wagen niet meer aan de praat. Toen dat alsnog lukte moest ik me haasten naar de start. Ik ging rond op verbinding en raakte iets", legt Neuville uit. Hij liep ook nog een halve minuut straftijd op en kijkt nu aan tegen een achterstand van bijna een minuut op de leider.

Dat is Kris Meeke (Citroën C3 WRC) die zaterdag opende met een besttijd en zo de leiding in de rally nam. Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) is voorlopig tweede op ruim 13 seconden. Hij heeft een zuchtje voorsprong op Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) die met dit scenario een gouden zaak doet in de WK-tussenstand. De Fords worden wel op de huid gezeten door Hyundai's van Dani Sordo en Andreas Mikkelsen. De Spanjaard kende een sterke ochtendlus op zijn favoriete ondergrond, Mikkelsen ontdekte de i20 WRC op asfalt en zakte van plaats één naar vijf.

Foto: Racing International Photography

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 7 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons