van der Horst

WRC: Neuville valt terug naar drie

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville is zijn koppositie in de Rally van Kroatië, de derde WRC-manche, kwijt. Hij verloor op de openingsproef kostbare seconden en valt terug naar plaats drie. Sébastien Ogier klokte zijn vierde besttijd op rij en wipt naar de kop.
  • Prospeed Competition
Het is duidelijk niet het beste begin voor Hyundai, en het ziet er naar uit dat het niet snel zal beteren. De troepen van Andrea Adamo kozen ervoor om drie zachte banden mee te nemen, terwijl Toyota opteerde om Zagreb uit te rijden met vijf harde Pirelli's. Ott Tänak (Hyundai) beperkte de schade met een vierde tijd. Thierry Neuville (Hyundai) moest vrede nemen met een zesde tijd, maar vooral twaalf seconden verlies op Ogier, die de leiding pakt. Hij heeft een voorsprong van 3.1 seconden op Elfyn Evans (Toyota) en 4.3 op Neuville. "Duidelijk een verkeerde keuze, maar zo is het nu eenmaal", aldus Neuville. Op zich wel vreemd, want Hyundai gooide hun perfecte tactiek van gisteren om.

Tot overmaat van ramp reed Craig Breen (Hyundai) zowat meteen lek op een rondpunt. Hij valt terug naar een negende stek, en heeft geen reserverubber meer voor de resterende drie proeven deze ochtend.

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta WRC
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta WRC
Daardoor schuiven een pak rijders een plekje op. Adrien Fourmaux (Ford), auteur van een weergaloze tweede tijd op de openingsproef, is nu vijfde en rijdt Gus Greensmith (Ford) helemaal uit het wiel. De Brit, op zijn beurt, moet gaan uitkijken voor Pierre-Louis Loubet die nu volgt op amper 2.4 seconden van Greensmith. Dat alles gebeurt wel op anderhalve minuut van de kop.

Foto: Hyundai Motorsport & M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons