van der Horst

WRC: Neuville ziet nog kansen op de titel

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville heeft zijn hoop op de titel nog niet opgegeven. Dat zei hij aan de vooravond van de Ypres Rally, de achtste manche van het WRC.
Alle ogen zijn dit weekend gericht op Thierry Neuville (Hyundai) die straks aan de slag gaat in zijn thuisrally. Alhoewel. "Toen we naar Duitsland gingen, zaten we nog dichter bij huis. Maar het voelt goed om hier te komen met het WRC. Ik hou van de rally en het is hier altijd leuk op deze speciale gladde wegen en de diep aangesneden bochten", opent de Oostkantonner die toch meegaf dat ook voor hem veel nieuws is. "45 procent van de nota's waren ongeveer hetzelfde, maar er is veel veranderd. Veel minder bulten en veel nieuw asfalt. Ik heb zelfs de indruk dat er minder wordt gesneden." Over de slotdag is Neuville minder enthousiast. "Veel circuit, paar gewone wegen, en zelfs wat rallycross. Ze hadden een beter parcours kunnen vinden dan dat."

En de strijd om de titel? "Alles ligt nog open, maar ik zal misschien links en rechts wat hulp nodig hebben." Neuville laat niets aan het toeval over en ging zelfs twee dagen testen. De twee testen waren ook nodig. We hebben hiervoor een extra dagje uitgetrokken, vooral omdat het de eerste dag veel regende."

Makkelijk wordt het alleszins niet. Neuville moet nog een pak extra punten zien te vinden. "Maar alles is en blijft mogelijk. Dat hebben we de jongste jaren wel gezien."

Foto: RIP - Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 12 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons