van der Horst

WRC: Nieuwe Hyundai Rally2 in Ypres Rally

Hyundia i20 Rally2
Hyundia i20 Rally2
De Ypres Rally mag opnieuw uitpakken met een mooie primeur. De nieuwe Hyundai i20 zal de eerste competitiekilometers bollen in de Westhoek, tussen 13 en 15 augustus.
  • Skylimit Events
Ieper mocht eerder al tal van premières ontvangen, zoals de 208 t15 in handen Kris Meeke of de Ford Fiesta R5 bestuurd door Thierry Neuville. Nu zal de Hyundai i20 Rally2 er debuteren. Hyundai heeft nog geen rijders bekend gemaakt, maar wellicht komen die uit hun opleidingspool. Daarbij denken we aan Oliver Solberg en Jari Huttunen, tenzij een van hen met iets zwaarder uitpakt uiteraard. Ole Christian Veiby zal het alvast niet zijn want hij zweet nog altijd een schorsing uit nadat hij een positieve coronatest verborgen hield. Misschien mag ook Grégoire Munster ambities koesteren als pupil van Hyundai Belux.

En goed nieuws komt nooit alleen. Hyundai kondigde nieuwe initiatieven in regionale kampioenschappen, met name Afrika, Asia-Pacific, CODASUR, Midden-Oosten en NACAM. De titelwinnaars zullen mogen starten in een WRC-wedstrijd met de nieuwe Rally2. Op die manier worden ook nieuwe markten aangeboord en ziet Hyundai een mogelijkheid om meer diversiteit en jong talent in het WRC te brengen.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 7 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons