van der Horst

WRC: Nog meer zorgen voor Neuville

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Het houdt niet op voor Thierry Neuville in Kroatië, waar de derde WRC-manche plaatsvindt. De Belg kreeg bovenop zijn 40 seconden straftijd nog een penalty van een minuut. Tot overmaat van ramp kreeg hij zaterdagochtend de wagen opnieuw niet aan de praat.
Thierry Neuville (Hyundai) heeft dit weekend zijn wagen al meer geduwd dan dat hij ermee gereden heeft, zo lijkt het wel. Nadat ze vrijdagmiddag de wagen richting service moesten duwen, moesten ze de i20 zaterdagochtend opnieuw gaan duwen. "Op één of andere manier zijn we hier wel, en overleven we", aldus de Belg die sprak over elektronische problemen.

Daarbovenop kreeg hij nog eens een minuut aangesmeerd omdat hij op verbinding te snel had gereden. Neuville gaf aan dat hij niet anders kon om de verloren tijd na problemen terug in te halen.

Neuville moet nu al 30 seconden goedmaken op Craig Breen (Ford) om opnieuw op het podium te komen en ongeveer 45 tellen op Ott Tänak (Hyundai) voor de tweede stek. Kalle Rovanperä (Toyota) heeft door het verlies van Neuville al bijna een marge van anderhalve minuut op Tänak.

Foto: Thierry NeuvilleDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 23 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons