van der Horst

WRC: Ogier al vroeg op weg naar negende zege in Monte-Carlo

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier lijkt na de eerste volle dag in de 91ste rally van Monte-Carlo al op weg naar een negende zege, een record. De Fransman heeft een ruime voorsprong op Kalle Rovanperä en Thierry Neuville.
Sébastien Ogier (Toyota) liet na zijn hattrick van deze ochtend wat begaan, maar de man uit het Franse Gap bleef wel consistent bovenaan en liet de concurrentie niet naderen.

Thierry Neuville (Hyundai) deed zijn uiterste best maar is pas derde op 37.9 seconden. De Belg lijkt wel slim om te gaan met zijn banden. Hij volgt op 1.9 seconde van Kalle Rovanperä (Toyota) die nu tweede is. Ott Tänak (Ford) is vierde op 55 seconden, maar voelt stilaan de hete adem van Elfyn Evans (Toyota), één van de pechvogels van de dag met een lekke band deze ochtend. De Welshman was wel de snelste man in koers na de middag.

Dani Sordo (Hyundai) is zesde op anderhalve minuut, na een bleke dag. Takamoto Katsuta (Toyota) ging voorbij Esapekka Lappi (Hyundai) in de strijd om de zevende stek. De Fin blijft wel zijn eigenste plezante zelve. 'Komaan... Hoe lang moet het duren om gewend te raken aan deze wagen, in deze goeie condities', sloeg de Fin zichzelf voor het hoofd. De laatste Rally1 is Pierre-Louis Loubet. 'Goed gedaan, mijn kleine vriend', zei onze Nicolas Gilsoul nadat 'LouLou' zowat een hele dag moest rijden zonder stuurbekrachtiging. De Corsicaan wacht morgen een helse opdracht om terug in de top tien te duiken na een verlies van zowat tien minuten.

Nikolay Gryazin (Skoda) is de fiere, en autoritaire leider in WRC2. Hij gaat de Citroëns van Yohan Rossel en Stéphane Lefebvre vooraf.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 20 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons