van der Horst

WRC: Ogier als leider naar de slotdag

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier gaat als leider naar de slotdag van de 91ste Rally van Monte-Carlo. Hij heeft nog een ruime voorgift op Kalle Rovanperä en Thierry Neuville. Morgen volgen nog vier proeven.
  • Skylimit Events
Sébastien Ogier (Toyota) liet vandaag, en vooral na de middag, een beetje begaan maar mag nog altijd als leider naar de slotdag. Hij heeft nog 16 seconden voorsprong op Kalle Rovanperä (Toyota) die samen met Elfyn Evans (Toyota) de forcing voerde. Thierry Neuville (Hyundai) is wel nog altijd derde op 32.4 seconden van de leider. De Belg houdt wel goed Elfyn Evans af, die nu op 56 seconden van Ogier zit en dus op 25 seconden van een podiumstek.

Ott Tänak (Ford) is vijfde op anderhalve minuut en rijdt in niemandsland. Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde op ruim twee minuten. Om de zevende stek is er nog een strijd tussen de Hyundai's van Dani Sordo (Hyundai) en Esapekka Lappi (Hyundai). De Spanjaard trekt nog aan het langste eind, maar de Fin komt opzetten.

Nikolay Gryazin (Skoda) is nog altijd leider in WRC2, maar verloor wat van zijn pluimen ten opzichte van Yohan Rossel (Citroën).

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 21 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons