van der Horst

WRC: Ogier als leider naar Monaco, Evans lost niet

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier gaat als leider naar de slotdag van 110de Monte-Carlo, de eerste manche van het WRC. Elfyn Evans geeft wel nog niet op. Thierry Neuville zit nog altijd in de strijd om het podium, maar de overwinning, die is ver weg.
Sébastien Ogier (Toyota) mocht nog eens over de proef waar hij vanmorgen het hele veld murw sloeg en zo een optie nam op een nieuwe overwinning. Maar Elfyn Evans (Toyota) gaf Ogier duidelijk te kennen dat hij niet wil opgeven. Van teamorders zo vroeg in het seizoen is er uiteraard geen sprake en winnen in de Monte-Carlo staat bij elk rijder hoog aangeschreven. Het zou voor de Welshman de perfecte manier om een verloren titel zes weken later door te spoelen. Het verschil bedraagt na een nieuwe besttijd van Evans dertien seconden.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
In de strijd om het podium deed Kalle Rovanperä (Toyota) een goede zaak door een zestal seconden bonus te pakken op Thierry Neuville (Hyundai) en zo het verschil te vergroten tot exact zeven seconden. Dat zal nodig zijn, want Neuville doet het altijd goed op de slotdag in Monte-Carlo en met twee identieke lussen krijgt hij met Martijn Wydaeghe de kans om de progressie verder te zetten. Dat alles speelt zich af op een ruim een minuut van Ogier.

Dani Sordo (Hyundai) rijdt in het ijle op twee minuten van kop. De Spanjaard moeten punten scoren voor het merkenkampioenschap, want Ott Tänak moest de i20 in het wagenpark laten na een dubbele lekke band deze ochtend. Morgen hernemen zit er niet in voor de Est. In de Monte-Carlo geldt geen Super Rally op de slotdag.

Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde en ontdoet zich van de Rally2-wagens. Andreas Mikkelsen (Skoda) is als zevende leider in WRC2. Gus Greensmith (Ford M-Sport) is achtste maar rijdt met de daver op het lijf, want ook hij moet punten scoren. Teamgenoot Teemu Suninen crashte al in de eerste proef, dus wil M-Sport een finish zien van de jonge Brit. Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul (Ford) zijn negende en tweede in WRC2. Eric Camilli (Citroën), voormalig fabriekspiloot bij M-Sport, toont nog eens zijn talent en is derde in WRC2.

Morgen zijn er dus nog vier ritten, verdeeld over twee identieke lussen. De slotproef is de Power Stage waar er nog gebikkeld kan worden om extra punten, en hopelijk ook nog om winst.

Foto: Toyota Gazoo Racing en Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 23 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons