van der Horst

Monte Carlo: Ogier als leider naar twee slotproeven

Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier mag als leider naar de twee slotproeven, maar zijn voorsprong op Thierry Neuville is gezakt tot 3.2 seconden. Ott Tänak won de twee ochtendproeven en schuift door naar het podium.
"Bij droog weer gaan we niets meer forceren. De Citroën is beter in die omstandigheden." Dat waren de woorden van Neuville zaterdagavond maar de Belg geeft niet op of af. Op de openingsproef van de dag wist hij zijn achterstand van 4.3 seconden terug te brengen tot 3.3 tellen. Op de tweede proef, die straks meetelt als Power Stage, deed hij er nog een tiende van af.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ondertussen lijkt er ook naast de proeven oorlog te worden gevoerd. Bij Neuville speelt het dilemma: "Voor glorie, of voor een goede startpositie in Zweden". Een zege in Monte-Carlo laat niemand graag liggen, vooral als je weet de jongste jaren de winnaar van de Monte-Carlo ook wereldkampioen werd. Dat is al zo sinds 2000 op enkele uitzonderingen na. Bovendien is het niet gezegd dat openen in Zweden slecht is, alles hangt af van de omstandigheden.

Sébastien Ogier (Citroën C3) geeft dan weer mee dat hij niet sneller kan en wat problemen heeft. Wil hij daarmee Neuville uit zijn kot lokken of is het echt zo?

Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Terwijl de wereldkampioen en de vice-wereldkampioen op en naast de proeven het zware geschut bovenhalen, is Ott Tänak (Toyota Yaris) weerom de snelste met twee besttijden. Tänak is al ongeslagen sinds zaterdagochtend. De Est schuift door naar een podiumplaats. Sébastien Loeb (Hyundai i20) is nu vierde, maar terugvechten lijkt gezien het ritme van Tänak onmogelijk. Hij moet nu vooral Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) achter zich zien te houden. De Fin komt op een seconde van de negenvoudige recordkampioen.

Slecht nieuws uit het Belgische kamp, want Guillaume de Mévius staat stil op de proef en ziet zo een podiumplaats in WRC2 verloren gaan. Hij ging kort voor het einde van de tweede proef van de dag van de baan en kon niet verder.

Foto: Citroën Racing, Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 27 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons