van der Horst

WRC: Ogier duldt geen tegenstand

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier is zaterdagmiddag de koploper in de Monza Rally, de finalewedstrijd van het WRC. Elfyn Evans hijgt wel nog in de nek van de regerende en virtuele nieuwe wereldkampioen. Dani Sordo vult het voorlopige podium.
  • Hamofa Performance
Er staat geen maat op de Toyota's. Het lijkt alsof Sébastien Ogier (Toyota) en Elfyn Evans (Toyota) amper bezig zijn met de titelstrijd en alleen uit zijn op winst in Italië. Ogier pakte kort voor de middag de koppositie nogmaals over van Evans met twee snelste tijden. De Welshman moet nu 5.2 seconden goedmaken op zijn Franse teamgenoot. 

Vanuit de achtergrond komt er amper druk, nadat Thierry Neuville (Hyundai) vanmorgen in de fout ging. Dani Sordo (Hyundai) is derde maar volgt al op ruim een halve minuut. Neuville kijkt al aan tegen een achterstand van ruim 50 seconden. De Belg was uiteraard gehinderd door de schade aan zijn wagen. Oliver Solberg (Hyundai) en Takamoto Katsuta (Toyota) vervolledigen de top zes. De rest hangt al op ruim twee minuten met Teemu Suninen (Hyundai) op zeven. De Fin neemt wel de maat van Gus Greensmith (Ford). Kalle Rovanperä cruist naar de finish en is nu negende algemeen. Toyota heeft genoeg aan een zevende stek om kampioen te worden en dat is waar de Fin op mikt moesten de kemphanen vooraan in de fout gaan.

Yohan Rossel is tiende, leider in WRC3 en op weg naar de titel. In WRC2 leidt Nikolay Gryazin. Grégoire Munster is nog altijd heel knap veertiende.

Foto: Toyota Gazoo Racing Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 20 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons