van der Horst

WRC: Ogier eerste leider in Kenia

Sébastien Ogier
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier is de eerste leider in de Rally van Kenia, ofte de Safari Rally, de zesde manche van het WRC 2021. Op een korte showproef toonde hij zich de snelste. Toyota bezet de eerste drie plaatsen met Kalle Rovanperä en Elfyn Evans op twee en drie.
  • STX Motorhomes
Warmdraaien, meer was het niet deze middag in Kasarani waar de rijders een showproef van een vijftal kilometer voorgeschoteld kregen. Een proef waar meer te verliezen viel dan te winnen, maar Sébastien Ogier (Toyota) toonde zich opnieuw de snelste nadat hij gisteren ook al de shakedown won. De wereldkampioen had amper drie tiende voorsprong op Rovanperä (Toyota) en zeven tiende op Evans (Toyota).

Ott Tänak (Hyundai) werd vierde op 2.5 seconden. Thierry Neuville (Toyota) moest al vijf tellen toegeven. Hij sluit daarmee de top vijf af. Grootste verliezer bij de WRC's was Dani Sordo (Hyundai). De Spanjaard moet al tien seconden extra weten te vinden op de eerste leider.

Morgen start het echte werk met 135 wedstrijdkilometers, waaronder twee passages over Kedong, een knoert van ruim 32km.

Foto: Toyota Gazoo



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 24 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons