van der Horst

WRC: Ogier eerste leider in Kenya, Rovanperä kent valse start

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier is de eerste leider in de Rally van Kenya, de zesde manche van het WRC. Thierry Neuville pakte donderdagmiddag de tweede stek. Kalle Rovanperä kende een valse start met een lekke band na een kleine fout.
Op een prachtige showproef in Kasarani mochten de rijders het dit weekend voor het eerst tegen elkaar opnemen. Letterlijk zelfs, want er werd in duo's gestart.

Met Sébastien Ogier (Toyota) en Sébastien Loeb (Ford) stond er een prachtig duel op het programma, en daar kwam uiteindelijk ook de eerste ritwinnaar uit voort. Ogier kwam als triomfator uit de tweestrijd en met een 3:18.8 zette hij ook de snelste tijd van de dag neer.

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Het grootste gevaar kwam uit de laatste run, die tussen Thierry Neuville (Hyundai) en Kalle Rovanperä (Toyota). Die laatste kwam heel goed weg in de eerste bocht. De Fin ging ontzettend breed en ging zelfs bijna overkop. De WK-leider kwam er niet mee weg zonder gevolgen, want de achterband aan rechterzijde ging van de velg. Hij zou uiteindelijk 11.6 seconden verliezen op Ogier en 11seconden  op Neuville, specialist in dit werk. De Belg klokte daarmee de tweede tijd, voor Ott Tänak (Hyundai). Elfyn Evans (Hyundai) en Sébastien Loeb (Ford) rondden de top vijf af.

Vrijdag begint het echte werk met zes slopende proeven. De rally eindigt met de Power Stage, zondagmiddag.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 23 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons