van der Horst

WRC: Ogier eerste leider in Monte-Carlo

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier is de eerste leider in de Rally van Monte-Carlo, de opener van het WRC-seizoen. De Fransman won de openingsproef, voor Elfyn Evans en Thierry Neuville.
De 91ste editie van de Monte-Carlo werd om 20.05 uur op gang getrokken op de mythische proef over de Col de Turini, meteen een opdracht van ruim 15 kilometer.

Kalle Rovanperä (Toyota) moest als wereldkampioen openen en zette de eerste richtijd neer. Thierry Neuville (Hyundai) ging vlot onder de tijd van de Finse wereldkampioen, meteen een goede referentie voor de rest. Elfyn Evans (Toyota) dook wel fors onder de tijd van de Belg en leek weg te lopen met de besttijd, tot Sébastien Ogier (Toyota), achtvoudig winnaar in Monte-Carlo, passeerde. De Fransman rijdt in zijn achtertuin en ging lopen met de eerste scratch van het jaar.

Ogier leidt met 1.3 seconde op teamgenoot Evans. Neuville volgt op exact 6 tellen. Takamoto Katsuta (Toyota), in de vierde Toyota, reed naar een sterke vierde tijd, op 6.9 seconden van de eerste leider. Rovanperä plaatst een vierde Toyota in de top vijf.

'Het was niet perfect, maar wel een goede proef', aldus Neuville. 'Algemeen beschouwd had ik een goed gevoel. Ik kijk al uit naar wat komt.'

Om 21 uur volgt de tweede proef, meteen de langste proef van de rally met een lengte van ongeveer 25 km. De rally eindigt zondagmiddag met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 19 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons